Nagłówek Reklama Nagłówek Reklama Nagłówek Reklama

Artykuły

shutterstock_26600980a-3b
Smakowite pieczyste

Jeść albo nie jeść (mięsa)?– można by sparafrazować pytanie szekspirowskiego bohatera. Odpowiedź zależna jest bowiem od naszych preferencji kulinarnych i … stanu zdrowia.

shutterstock_60139969b
Kolorowe i pachnące zupy

Zupy kremy powinny stanowić ważną pozycję w obiadowym menu. Serwując zupę-krem, mamy pewność, że wszystkie składniki odżywcze, zawarte w użytych produktach, wejdą w skład gotowej potrawy.

saltakagreckab
Smaki znad Morza Śródziemnego

Mieszkańcy basenu Morza Śródziemnego jedzą dużo warzyw i owoców. I my w naszym klimacie możemy je spożywać, zastępując egzotyczne owoce rodzimymi, a przecież pełnymi błonnika i witaminy C: jabłkami, truskawkami, śliwkami.

shutterstock_42192997b
Pachnący owocami sezon

Sezon pachnących owoców rozpoczynają truskawki, gonią je czereśnie, kolorowe porzeczki, agrest, najwcześniejsze jabłka – soczyste i chrupiące papierówki, maliny, jeżyny, wiśnie, gruszki i tak dalej…, aż przyjdzie pora późnych jabłek i fioletowych, pachnących węgierek.

shutterstock_73603129a
Majówkowe party

…więc jedźmy na majówkę w niedzielę razem z majem. Zabiera się wałówkę, herbatę oraz psa… tak w swoim wierszu zapraszała na majowy wypad Wanda Chotomska.

« Poprzednia strona

Informacja o plikach Cookies
Ta strona internetowa używa plików Cookies. Korzystanie z witryny bez dokonania zmian 
w ustawieniach Twojej przeglądarki oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Jeśli chcesz dowiedzieć się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce, kliknij Czytaj więcej.

X